Pàgines

FEINA 22 d'octubre de 2013

Hola a tots i a totes, vos explique a continuació el que hem vist hui a classe en les diferents assignatures. Les persones que no han vingut, ja sabeu què heu de fer, llegiu el de cada assignatura i feu-ho.




GREC I
- Hem continuat amb els treballs dels déus. Demà ho acabarem.
- He preguntat l'article ὁ, ἡ, τό. El tornaré a preguntar divendres.
- Hem fet activitats en la pissarra digital relacionades amb la geografia de Grècia. Heu de fer-les a casa, tot fent click en els enllaços que vos deixe a continuació:

Marc geogràfic i històric de Grècia
Grècia i Roma (hem fet només la part de Grècia)


LLATÍ I

- Hem copiat en la llibreta el quadre de les DESINÈNCIES  de la SEGONA DECLINACIÓ. El teniu a continuació.




- Hem declinat oralment: dominus, -i (m): senyor; puer, -i (m): xiquet; vir, -i (m): home i templum, i (n): temple
- Hem continuar veient "Julio César" (primer part). Ens queda un poc per a acabar esta primera part (Ens hem queadat en 1:13 minuts. Podeu veure-la ací baix:




GREC II
- Hem explicat els graus dels adjectius. En el dossier estan en la Unitat II, el punt 4 (després de la veu mitjana). Hem vist la morfologia, és a dir, les desinències que s'apliquen per als graus comparatiu (de superioritat) i superlatiu. Ací teniu uns quadres a mode de resum:







* Recordeu que hi ha adjectius que fan el comparatiu i superlatiu de forma irregular (apareixen en el diccionari):



- Demà practicarem com apareixen els graus dels adjectius en la sintaxi. Ho farem amb aquestes oracions (anirem fent les que estan emmarcades en color roig):









LLATÍ II
- Hem vist l'estructura de les proves PAU del llatí. Demà farem la prova de setembre de 2007 (totes les preguntes, excepte la de literatura). Podeu descarregar-se la prova EN AQUEST ENLLAÇ.

- Hem continuat amb "Julio César" (la segona part). Ens hem quedat pel minut 34:50 (més o menys). Teniu, a continuació, el vídeo perquè ho pugueu veure.





RECORDATORI PER A L'ALUMNAT DE SEGON DE BATXILLERAT
** Recordeu que abans dels exàmens m'heu d'entregar els resums dels temes de cultura, perquè els corregisca.